Door:

LeisureKing

Logo LeisureKing

Portal websites zijn geen oplossing voor goede marketing!

Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015


We kennen allemaal de sites waar je met je diensten op kunt staan. Sites als bedrijfsuitje.nl, www.1001activiteiten.nl en www.dagjeweg.nl.

Allemaal sites die het mogelijk maken om je bedrijf te profileren. Al deze sites vragen geld voor de plaatsing waarbij je klant geen idee heeft of je überhaupt beschikbaarheid hebt.

Een bezoekje aan zo'n site levert vaak voor veel bezoekers frustratie op. Het is immers een "gouden gids" waar je gewoon vermeld staat tussen al je concullega's. Via een "slim filter systeem" vertelt elke site of je wel of niet gevonden wordt n.a.v. de wensen van de bezoekers. Vaak is een bezoeker 7 keer aan het klikken om op jouw site terecht te komen, om vervolgens je bedrijfsgegevens op te zoeken en je te mailen of te bellen. Iedereen weet dat dit een tijdrovende zaak is. Zeker als de aanvraag die de klant bij je bedrijf doet ook nog eens niet beschikbaar blijkt te zijn. Dit is echt zonde.
A) de potentiele klant heeft nee te horen gekregen en moet weer terug naar de portalwebsite en is ontevreden
B) jij betaalt geld voor de plaatsing maar de klant boekt niet, dus je hebt geen omzet maar wel kosten. Dit is onnodig en vooral zonde van de tijd en het geld van iedereen.

Daarom zouden portal websites domweg je voorraad zichtbaar moeten hebben, waardoor de klant gelijk ziet dat je beschikbaarheid hebt. Hierdoor heb jij een grotere kans dat je klant reserveert. Daarnaast hoeft de bezoeker op de portal site geen 7 keer te klikken om je te vinden of om op je website te komen. De bezoeker kan rechtstreeks op de portal website reserveren en betalen. Wanneer er dan een boeking komt via één van de sites neemt de voorraad automatisch af. Is dit een utopie of is dit mogelijk? Ja; met LeisureKing is dit zeker mogelijk.

Zo kun jij straks met je bedrijf geboekt worden via bijvoorbeeld plaatselijke VVV's die jullie voorraad online hebben staan op hun website. Zo kan een "Landal" straks online jouw diensten aanbieden, zonder tussenkomst van de telefoon of mail. Zo kunnen straks boekingssites voor hotels een koppeling maken met jouw dienst en voorraad, zonder tussenkomst van enige communicatie. Maar het gaat nog verder; het kan dan ook andersom! Jij kunt je diensten ook online aanbieden in combinatie met bijvoorbeeld hotels of andere verhuurbedrijven. Je kunt dan arrangementen met elkaar samenstellen zonder dat je ingewikkelde constructies hoeft te verzinnen. Jij bent "king" over je eigen diensten en je voorraad. Je bepaalt zelf wanneer, hoe vaak en hoelang je je diensten wilt aanbieden. Je bepaalt zelf het minimum aantal beschikbaarheid van je materiaal en uiteraard bepaal je zelf de prijs. En het allerbelangrijkste; je bepaalt zelf op welke portal sites je zichtbaar wilt zijn met je voorraad.

Portal websites zullen straks ook jouw diensten online aanbieden met gebruik van LeisureKing, waardoor de investering in deze platforms in de toekomst je echt directe handel bieden. Waarschijnlijk zal ook hun verdienmodel dan langzaamaan gaan veranderen.

Platforms als NuFietshuren en ElkePlek gebruiken LeisureKing al als boekingssysteem. Mocht je ook tegen dit probleem aanlopen? Neem dan contact met ons op via Leisureking, bezoek ons op de demodagen door het hele land, bezoek onze themabijeenkomst: De Online Toerist op beurzen of kom naar het inspiratiecongres De Online Toerist.

Like dit nieuws


Vragen of opmerkingen over dit item? Je kunt ons altijd bereiken op info@leisureking.nl.
Meld u hier aan voor meer informatie
....