Door:

LeisureKing

Logo LeisureKing

Zit jij al aan de 78 procent online boekingen?

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2019


Heb je het ook gelezen? Uit cijfers van het CBS blijkt dat 78%, zo'n 11,5 miljoen mensen, in 2018 wel eens online aankopen deed. En toegangskaartjes voor concerten, evenementen en themaparken staan hierbij op de tweede plek. Goed nieuws voor jou als activiteitenaanbieder!

Die 78% komt voor ons niet uit de lucht vallen. Wij zien ook dat veruit de meeste boekingen van onze LeisureKing klanten online via hun eigen website verlopen. En het mooie is, onze klanten halen dat hoge percentage online boekingen ook! Kunnen jouw klanten je activiteiten al online boeken? En haal jij die 78%? Nee? Jammer, want reserveringen via de telefoon en mail kosten gewoon veel tijd. Met online boekingen kan je echt tijd besparen, hoe meer hoe beter dus! Ben je wel online boekbaar, maar haal je dat hoge percentage niet? Wij garanderen je dat je met een paar kleine aanpassingen het aantal online boekingen aanzienlijk kan vergroten.

Tips voor meer online boekingen
Je fietsen, boten, scooters, escape room of bowlingbanen zijn online boekbaar, maar hoe vergroot je het aantal online boekingen? We geven je een paar tips. Waar je het online boekingsscherm op je website plaatst is bijvoorbeeld erg belangrijk! Je klanten moeten in één oogopslag kunnen zien dat ze jouw activiteiten online kunnen reserveren. Daarnaast helpt het vaak ook als je je klanten beloont wanneer zij online boeken. Een kleine korting op een online boeking doet al wonderen. Probeer het zelf maar eens!

Boekingen via de mobiel
In het onderzoek wordt niet gesproken over de manier van boeken. Wij zien bij onze LeisureKing klanten dat maar liefst 60% van de boekingen via een mobiel apparaat (tablet of smartphone) worden gedaan. Dat je website er goed uitziet op mobiel is dus ook ontzettend belangrijk. En dat is dan ook precies de reden dat wij ons online boekingsvenster onlangs hebben aangepast. Maak jij al gebruik van de nieuwste versie? Zeker doen, want het kan je direct meer omzet opleveren!

Benieuwd naar nog meer tips om je aantal online boekingen te vergroten? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Zijn je activiteiten nog niet online boekbaar, maar wil je dat wel? Probeer LeisureKing nu 30 dagen gratis!

Like dit nieuws


Vragen of opmerkingen over dit item? Je kunt ons altijd bereiken op info@leisureking.nl.
Meld u hier aan voor meer informatie
....